Runen

Runen

Het runenschrift (kortweg runen) is het oudst ons bekende schrift dat in Germaanse landen werd gebruikt. Het bestaat uit letters samengesteld uit meestal rechte en hoekige lijnen die gemakkelijk in bijvoorbeeld steen of hout konden worden gekrast. Het aanbrengen van runen wordt ook wel "ritsen" genoemd. 

Er bestaan verschillende soorten runenschriften, de bekendste is het Futhark, genoemd naar de eerste 6 letters van de runenreeks.

De runentekens werden, naast hun dagelijkse gebruik als schriftteken, ook voor het waarzeggen gebruikt: aan elk schriftteken is een magische betekenis toegekend. 

Runen werden gebruikt voor lotsvoorspellingen en het aanroepen van goden. Er waren Runen die invloed hadden op het weer, de oogst, de liefde, en gezondheid.

Runen worden nog steeds gebruikt als orakel. In totaal zijn er 25 runen. Zestien runen hebben een betekenis die afwijkt van de gangbare duiding wanneer hij ondersteboven geworpen wordt. 

De Runen die Atelier Lazuli maakt, zijn van hout, waarop de runentekens met een houtbrander aangebracht worden. Alle Runen worden met de hand gemaakt en zijn dus uniek.

Wil je een runenset van een bepaald soort hout, informeer hier dan naar. Indien deze houtsoort aanwezig is, maak ik hiervan een prachtige runenset voor je. Je kunt ook zelf een houtsoort leveren. Deze moet dan wel al droog zijn. e-mail: lazuli.atelier@gmail.com

 • Runen 8 Kers
  Runen 8 Kers

  Runenset Kers met tasje. Het tasje heeft een extra rune ter versiering.

  In het tasje zitten de 24 runen volgens het Futhark en een blanco.

  Klik 2x op de foto voor een grotere afbeelding.

  € 29,50
© 2011 - 2024 ATELIER LAZULI | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel