Smudge artikelen

De term smudgen (het betekent reinigen met rook) is afkomstig van de Native Americans die diverse speciale kruiden zoals salie en sweet grass, maar ook houtsoorten zoals ceder en palo santo hout verbranden en met de vrijgekomen rook mensen en ruimtes reinigen. De zuiverende rook wordt verspreid met een smudgeveer.

Hoe gaat het smudgen in zijn werk?

Voor het smudgen heb je een sterke, hittebestendige schaal nodig (bijvoorbeeld een smudgeschelp of smudgebowl). Doe eventueel wat wit zand op de bodem om de binnenkant te beschermen. Leg de kruiden (salie, sweet grass) of het hout (ceder of palo santo wood) in de schelp en steek het met een lucifer aan. Je kunt ook speciale kooltjes aanschaffen om te branden. Zodra de kruiden of het hout beginnen te branden, doof dan de vlammen, maar houdt het smeulend zodat er helende rook vanaf komt.
Voor het subtiel verspreiden van de rook gebruik je het beste een speciale smudgeveer.

Breng de rook met de veer in de richting van je lichaam, begin met je hart, daarna je hoofd en langs je armen naar beneden. Vergeet de achterkant van je lichaam niet.
Je kunt de rook ook naar de zes richtingen sturen: noord, oost, zuid, west, boven (de schepper) en onder (moeder aarde) om de ruimte te reinigen.

Een heel mooi aspect van smudgen is dat de vier elementen er in verwerkt zijn:
Aarde = kruiden
Lucht = rook/veer
Water = schelp/bowl
Vuur = branden

Smudgekruiden

Een aantal smudgekruiden worden al sinds mensenheugenis door Native Americans gebruikt om verbinding te maken met de geestelijke wereld.

Een van de bekendste smudgekruiden is wel de witte salie. Wij verkopen alleen ecologisch verantwoorde salie (California White Sage). Onze salie wordt zorgvuldig met de hand geoogst in en met respect voor de natuurlijke groeicycli van Moeder Aarde.

Daarnaast verkopen we sweet grass (zoet gras). Ook wel 'de vlechten van Moeder Aarde' genoemd vanwege het feit dat sweet grass voordat het geoogst wordt eerst tot een vlecht wordt gevlochten en daarna als vlecht wordt gedroogd (en verkocht).

Van de houtsoorten kun je bij ons terecht voor palo santo hout. Dit is ook bekend als "heilig hout" en heeft een zacht verwarmde geur. Tevens verkopen wij ceder in een 3-pack met salie en mugwort.

Om de rook de verdelen en te sturen, kun je een smudgeveer gebruiken (zie hiervoor https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/atelierlazuli/c-1174856/smudgeveer-van/)

Je kunt je aura, een ruimte, dieren of voorwerpen op deze manier reinigen.

 • Ceder smudgestick
  Ceder smudgestick

  Ceder smudge stick

  € 5,00
 • Kooltjes
  Kooltjes

  Rolletje kooltjes van Swift met 10 kooltjes.

  Kooltjes worden gebruikt voor het branden van o.a. harswieroken, houtpoeders, kruiden of palo santo om te smudgen.. De kooltjes gaan snel aan en hebben een lange brandtijd.

  We…

  € 2,00
 • Salie
  Salie

  Witte Salie

  Witte Salie is een sterke energetische reiniger (energie reinigen).Je kunt met salie bijv. aura’s, ruimtes, en voorwerpen energetisch reinigen.

  Deze witte salie van topkwaliteit en met respect voor Moeder Aarde…

  € 5,00
 • Abalone schelp
  Abalone schelp

  Abalone Schelp

  De schelp wordt gebruikt om de vier elementen tijdens het smudgen compleet te maken. Schelp = water, aansteken = vuur, rook = lucht, salie (of andere kruiden) = aarde

  De schelp komt uit Mexico en is geschikt om…

  € 11,00
© 2011 - 2024 ATELIER LAZULI | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel